Oprindelse 1908-1929

Farmaceutindustriens spæde begyndelse (1908-1929)

To apotekere, August Kongsted og Anton Antons, køber et apotek i København. Ved hjælp af de allernyeste teknikker inden for industrielle processer etablerer de en farmaceutisk produktion i kælderen under deres nye apotek.

Selvom apoteket har været kendt som ‘Løveapoteket’ siden 1620, registrerer de to ambitiøse apotekere navnet som varemærke i 1909. De har allerede et logo klar: Et maleri af kunstneren Anna Rink, som er inspireret af et assyrisk basrelief på Louvre. Løvelogoet er skabt.

I 1910 er det samlede antal medarbejdere oppe på tre. I 1912 lancerer LEO Pharma sit første produkt – det smertestillende middel Albyl®, som i århundreder er det populæreste smertestillende middel i Danmark. I 1914 tager virksomheden sit første skridt i retning mod en international udvikling med etableringen af det første datterselskab – AB LEO Helsingborg i Sverige. 

Med den første eksport af Digisolvin LEO® i 1917 er LEO Pharma med til at lægge grundstenen til den danske lægemiddelindustri. Digisolvin LEO® er det første danske lægemiddel, som bliver eksporteret. Da Anton Antons bliver dræbt i en trafikulykke i 1920, fortsætter arbejdet under ledelse af August Kongsted. Kort efter finansierer LEO Pharma banebrydende forskning af August Krogh og H.C. Hagedorn og producerer de første partier insulin i Danmark.